درباره مجری ساختمانی
تصور کنید میخواهید خانهای بسازید همانطور که دلتان میخواهد، آنچه از یک خانه میخواهید را لیست کردهاید، و طراحی خانهی رؤیاهایتان را به یک طراح معماری سپردید، و در رفتوبرگشتهای بسیار طرح بین مهندس سازه، مهندس تأسیسات و طراح داخلی، نقشهی ساختمانتان را آماده کردهاید. حال به حیاتیترین بخش پروژه رسیدهاید، بخش اجرا! بخشی که با ایجاد کوچکترین خطا در آن ممکن است متحمل هزینهی بسیار زیادی شوید، همان بخشی که کیفیت نهایی ساختمان شما را مشخص میکند. اگر متخصصین اجرای ساختمان بهدرستی انتخاب شوند، میتوان انتظار ساخت ساختمانی با نهایت کیفیت و حداکثر شباهت به نقشههایمعماریرا داشت. ساختمانی که میتواند شرایط آسایش کاربران را فراهم کند، و پاسخگوی کاربری از پیش تعیینشده باشد.
مجری ساختمانی کیست؟
مجری ساختمانی شخص یا گروهی است که مسؤولیت ساخت ساختمان طبق نقشههای ساختمانی و بر اساس مقررات ملی ساختمان به عهده دارد، یک مجری علاوه بر استخدام گروه و تکنسینهای مختلف ساختمانی باید تجهیزات، وسایل و مصالح موردنیاز برای ساخت یک پروژهی ساختمانی را تهیه کند و تعامل مؤثری بامعمار، طراح سازه، تأسیسات و ناظرین ساختمان داشته باشد.
مهارتهای مورد نیاز مجری ساختمانی
مهارتهای موردنیاز یک مجری ساختمان شامل موارد زیر میشود:
آشنایی با ترسیم و خواندن نقشههای ساختمانی مانند نقشهی معماری، تأسیسات مکانیکیو الکتریکی، سازه و غیره؛
آشنایی کامل با سیستمهای سازه در ساختمان؛
تسلط کافی بر آمادهسازی نقشههای فاز یک و دو معماری داخلی؛
آشنایی کامل با ابزار و تجهیزات و مصالح مورداستفاده در ساختمان؛
آشنایی کامل با نقشهبرداریو رلوهی ساختمانی؛
توانایی مدیریت پروژههای ساختمانی و انتخاب و کنترل گروههای مرتبط با کارِ ساختمان، مثل کابینت ساز، کنافکار،نصاب پرده و غیره؛
تسلط کامل بر قوانین معماری و شهرسازی ساختمان و مباحث مقررات ملی ساختمان؛
آشنایی کامل با قوانین ساختمان و معماری شهرداری مناطق موردنظر؛
توانایی برآورد هزینههای اجرایی کار؛
دانش کافی نسبت به کلیهی اصول فنی و نکات ایمنی در کارگاه ساختمانی؛
توانایی و آشنایی با تنظیم انواع قراردادهای ساختمانی.
تحصیلات مرتبط با مجری ساختمانی
مجریان ساختمانی حرفهای ممکن است از یکی از راههای زیر به این مهارتها دست پیدا کرده باشند:
فارغالتحصیل مقطع کاردانی، کارشناسی یا بالاتر در رشتهی معماری یا یکی از گرایشهای آن؛
فارغالتحصیل مقطع کاردانی، کارشناسی یا بالاتر در رشتهی عمران ساختمان؛
البته تنها داشتن مدارک رشتههای ساختمانی صلاحیت یک فرد را برای اجرای یک پروژهی ساختمانی تأیید نمیکند و آنچه از اهمیت بسیاری برخوردار است، سابقهی کار یا کارآموزی مرتبط با این رشته، همچنین شرکت در آزمون نظام مهندسی و پذیرش در آن است.
وظایف مورد انتظار از مجری ساختمانی
احتمالاً برخی از وظایف زیر را از یک مجری ساختمانی انتظار دارید:
اصلاح نواقص احتمالی نقشهها و مشخصات فنی، با رعایت مباحث مقررات ملی و شهرسازی؛
اخذ پروانهی ساخت و پروانههای مرتبط؛
انجام آزمایشهای فنی مربوطه؛
اخذ تأییدیهی ناظرین در مراحل مشخصی از کار؛
تعامل مؤثر با مهندسین معماری، سازه، ناظرین و غیره؛
تهیهی گزارشهای ادواری و تهیهی مستندات فنی از کارهای اجراشده؛
تهیهی تضمینهای لازم پس از اتمام کار و تهیهی بیمهنامهی کنترل کافی در صورت درخواست کارفرما؛
جبران خسارتهای ناشی از عدم صحت اجرا؛
اخذ پایانکار ساختمانی؛
تهیهی برآورد اولیهی مالی از هزینههای اجرای کار؛
تنظیم قراردادهای کارگری و مجریان جزء؛
خرید کلیهی مصالح موردنیاز ساختمان از مراحل اولیه تا پایان کار؛
اخذ انشعابات آب، برق و گاز؛
اخذ بیمهنامههای مسئولیت و حوادث؛
استخدام نگهبانی و حراست برای ساختمان؛
تطبیق میزان هزینهی قابل پرداخت کارفرما با نوع اجرا؛
رعایت و انجام کلیهی نکات فنی و ایمنی در محیط کارگاه.
معیارهای تأثیرگذار بر قیمت مجری ساختمانی
نظام مهندسی ساختمان هر استان هرساله تعرفههای مشخصی را برای انجام کلیهی خدمات مهندسی مشخص میکند، اما موارد زیر نیز بر قیمت پیشنهادی طراح معماری تأثیرگذار است:
تجربه و بهویژه رزومهی کاری مجری؛ هرچه مجری از شهرت بیشتری برخوردار باشد دستمزد بیشتری دریافت خواهد کرد اما احتمالاً کیفیت کار نهایی را تضمین خواهد کرد؛
نوع پروژه؛ میزان سختی، آسانی یا غیرمعمول بودن پروژه بر هزینههای اجرا و بهتناسب آن بر دستمزد مجری تأثیرگذار خواهد بود؛
متراژ؛ هر چه متراژ ساختمانی که در حال اجراست بیشتر باشد هزینهی اجرا و بهتبع آن دستمزد مجری بالاتر خواهد رفت؛
مدتزمان اجرا؛ مدتزمان اجرا که تابعی از متراژ و نوع پروژه است بر دستمزد نهایی مجری تأثیر میگذارد، بهطوریکه هرچه زمان اجرا بالاتر رود ممکن است دستمزد مجری نیز افزایش یابد؛
مصالح مورداستفاده در اجرا؛ در بیشتر مواقع مجریان ساختمانی درصدی را بهتناسب میزان هزینهی ساخت ساختمان بهعنوان دستمزد طلب میکنند، هرچه که از مصالح باکیفیتتر و گرانتری در اجرا استفاده شود، احتمالاً دستمزد مجری ساحتمانی بیشتر خواهد شد.
نکتهها و هشدارها
پیش از انتخاب نهایی مجری ساختمانی حتماً نمونه کارهای پیشین او را ببینید تا از کیفیت کار او مطمئن شوید. میتوانید از او بخواهید که آدرس چند پروژهی اتمام یافته را در اختیارتان بگذارد یا تصاویری از آرشیو پروژههایش را به شما نشان دهد.
اگر نمیخواهید اجرای طرح را به دفتر معماری یا شخصی که پروژهتان را طراحی کرده بسپارید حتماً از گروههای حرفهای در امر اجرا استفاده کنید و در انتخاب آنها با طراح پروژه مشورت کنید.
به این نکته نیز توجه داشته باشد که جزئیات اجرایی و متریال موردنظر طراح با بودجهی موردنظر شما همتراز باشد و دراینباره با مجری ساختمانی مشورت کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که اجرای مناسب، کیفیت نهایی فضای شما را مشخص میکند، پس هنگام اجرا از هیچیک از موارد موجود در طراحی بهراحتی چشمپوشی نکنید و مواظب باشید که همهچیز در نهایت کیفیت ممکن اجرا شود، این کمک میکند که فضا زیبایی بیشتر و کارایی بهتری داشته باشد.
اگر از حرفهایهای اینکارنت مجری ساختمانی استخدام میکنید، حتماً تقاضای ارائه کارت شناسایی کنید و از مطابقت آن با مشخصات نمایهاش در سایت مطمئن شوید.
ثبت رایگان سفارش مجری ساختمانی
شما میتوانید در صورت نیاز از طریق اینکارنت یک متخصص برای انجام پروژهی مورد نظر خود استخدام کنید. بدین منظور، اینکارنت با طرح چند سؤال سعی بر آن دارد که تعریف پروژهها در چهارچوب استاندارد و بر اساس معیارهای تاثیرگذار صورت گیرد. در صورت صبوری و پاسخ دقیق به سؤالات، شانس بیشتری برای دریافت پیشنهاد از طرف مناسبترین متخصصها خواهید داشت.
ثبت نام به عنوان مجری ساختمانی
شما میتوانید در صورت داشتن هر تخصصی، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید، و در صورت نیاز، کسبوکار خود را بهصورت آنلاین گسترش دهید.
واژگان کلیدی
اینکارنت چگونه کار میکند؟
برای مشتریان:اینکارنت، بهسرعت و راحتی شما را به متخصصان حرفهای معرفی میکند تا کارهایی که از پسشان بر نمیآیید را به آنها بسپارید. بعد از ثبتنام در سایت، میتوانید در قسمت جستوجو، کلمهی کلیدی مربوط به پروژهی مورد نظر خود را وارد کنید. اینکارنت صفحهی اطلاعات و ثبت سفارش مربوط به آن تخصص را در اختیار شما قرار دهد.



برای متخصصان:با ثبتنام در اینکارنت میتوانید مشتریان را به خود جذب کنید و تخصص خود، محدودهی جغرافیایی، زمان دردسترس بودن و پروژههایی که قادر به انجامشان هستید را تعریف کنید. پروفایل اینکارنتی شما بهعنوان رزومهی شما عمل میکند و نظرات مثبت کاربران، شانس شما را برای دریافت پروژههای بیشتر، بالا خواهد برد.


